Националният фонд Култура“ обяви, че ще заведе дело срещу Организацията за съвременно алтернативно

...
Националният фонд Култура“ обяви, че ще заведе дело срещу Организацията за съвременно алтернативно
Коментари Харесай

Иван Димов: Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от един пол се преобличат в другия пол

Националният фонд „ Култура “ обяви, че ще заведе дело против Организацията за модерно различно изкуство и просвета (ОСАИК) „ 36 маймуни “, „ Сингъл Степ “ и „ Уан модърн “. Като претекст в известието се показва " несъблюдение на подписани контракти ".

 

„ Ние нямаме информация за това дело – дали е заведено, или не. Имаме информация единствено от известието, оповестено на уеб страницата на Национален фонд „ Култура “. Казват, че е за несъблюдение на плана. Нашият план е до края на тази година със период на отчитане през февруари 2024 година “, изясни Димов.

 

През предходната година Национален фонд „ Култура “ разгласи стратегия за възобновяване и развиване на частни културни институции. „ Сингъл Степ “ е такава с регистрация от юни 2020 година. Ние кандидатствахме. Били са подадени над 500 кандидатури. Ние участвахме по оповестените правила. Написахме план, който беше утвърден от експертната комисия “, уточни той.

 

„ Този скандал се случва преди избори. Миналата година преди изборите имаше още веднъж провокации – премиерата на детска брошура, прожекцията на филми с ЛГБТ тема, изложбата „ Другите българки “, когато нашата фасада беше вандализирана. Това са предизборни провокации. Проектът, с който кандидатствахме, е за 77047 лв. и има 19 пера. Едно от тях е въпросното мил шоу. То съставлява 6,5% - 5040 лева за 14 такива представления. Ние изпълнихме всички критерии за присъединяване в програмата “, акцентира Иван Димов.

 

" За нас мил изкуството е изкуство. Точка. Фактът е, че това е част от една субкултура на ЛГБТ общността. При нас тази самодейност „ Драг куин бингото “ е една от най-популярните. Винаги е цялостно и публиката, която привличаме е разностранна. Има аудитория за това шоу. Провокативно е, само че това е една от задачите на изкуството “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР